Bafıl Talabani'den İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’a tebrik mesajı

Erbil (Rûdaw) – KYB Genel Başkanı Bafıl Talabani, seçimden zaferle çıkan İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ı tebrik ederek partisinin kendisi birlikte çalışmayı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği(KYB) Genel Başkanı Bafıl Talabani İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın seçilmesi ardından bir tebrik mesajı yayımladı.

Talabani mesajında “Bu vesileyle ortak çıkarlarımız ve yüksek değerlerimizin korunması çerçevesinde Kürdistan halkı ile İran İslam Cumhuriyeti arasında uzun süreden beri devam eden ilişkilerin ve kardeşliğin geliştirilmesini bir kez daha teyit ediyoruz” dedi.

Mesajının devamın KYB lideri partisinin İran’ın yeni cumhurbaşkanı ile çeşitli alanlarda işbirliği ve birlikte çalışmayı, koordinasyonun geliştirilmesini sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.  

Talabani mesajının sonunda şu temenni de bulundu:

“Sizin liderliğinizde İran İslam Cumhuriyetinin bölgenin istikrarının korunmasında, komşu ve dost ülkelerle ilişkilerin güçlendirilmesinde önemli bir rol üstleneceğine eminiz.”

İran Cumhurbaşkanlığı seçimleri

İran İçişleri Bakanlığı Seçim Merkezi Sözcüsü Muhsin İslami, dün (5 Temmuz) İran ve Rojhılat’ta (Doğu Kürdistan) yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunun oy sayım işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

Ülke genelinde yaklaşık 59 bin merkezde kurulan sandıklarda toplam 30 milyon 530 bin 157 oy kullanıldığını aktaran İslami, Pezeşkiyan'ın 16 milyon 384 bin 403 oy aldığını söyledi. Buna göre Pezeşkiyan'ın oy oranı yüzde 53,7 oldu.

İslami, muhafazakar Said Celili'nin ise oyların 13 milyon 538 bin 179'unu aldığını belirtti. Celili'nin oy oranı yüzde 44,4'te kaldı. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna katılım oranı ise yüzde 49,8 oldu.