Başkan Neçirvan Barzani'den İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’a tebrik mesajı

Erbil (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani yeni seçilen İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ı tebrik ederek, Erbil ile Tahran arasındaki dostane ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak işbirliğinin sürdürülmesini temenni etti.

Başkan Neçirvan Barzani, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda İran’nın yeni Cumhurbaşkanı seçilen Mesud Pezeşkiyan’ı tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

Başkan Neçirvan Barzani, “Sayın Mesud Pezeşkiyan’ı İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı şahsım ve Kürdistan halkı adına tebrik ediyor, kendisine başarılar diliyorum”  ifadelerini kullandı.

Başkan Neçirvan Barzani Kürdistan Bölgesi ve Irak'ta, İran İslam Cumhuriyeti ile ortak çıkarlar ve iyi komşuluk temelinde uzun süredir devam eden dostane ilişkileri geliştirmeyi ve ortak işbirliğini sürdürmeyi sabırsızlıkla beklediklerini açıkladı.

İran Cumhurbaşkanlığı seçimleri

İran İçişleri Bakanlığı Seçim Merkezi Sözcüsü Muhsin İslami, dün (5 Temmuz) İran ve Rojhılat’ta (Doğu Kürdistan) yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunun oy sayım işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

Ülke genelinde yaklaşık 59 bin merkezde kurulan sandıklarda toplam 30 milyon 530 bin 157 oy kullanıldığını aktaran İslami, Pezeşkiyan'ın 16 milyon 384 bin 403 oy aldığını söyledi. Buna göre Pezeşkiyan'ın oy oranı yüzde 53,7 oldu.

İslami, muhafazakar Said Celili'nin ise oyların 13 milyon 538 bin 179'unu aldığını belirtti. Celili'nin oy oranı yüzde 44,4'te kaldı. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna katılım oranı ise yüzde 49,8 oldu.