Başkan Neçirvan Barzani, İngiliz büyükelçiyi kabul etti

06-06-2024
Rûdaw
Etiketler İngiltere Başkan Neçirvan Barzani Erbil Kürdistan Bölgesi Kürdistan Parlamanto
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Parlamanto seçimlerinin bu yıl belirlenen zamanda yapılmasının önemine vurgu yaptı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, başkent Erbil’de İngiltere'nin Irak Büyükelçisi Stephen Hitchen ve beraberindeki kabul etti.   

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Görüşmede Irak'taki durum, parlamento seçimleri ve Kürdistan Bölgesi'ndeki iç durum, Erbil-Bağdat ilişkileri ve taraflar arasındaki sorunların çözümü ele alındı.

Taraflar, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların anayasa temelinde çözülmesi ve herkesin haklarının korunması için diyaloğun sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Neçirvan Barzani, Irak'ta istikrarın sağlanmasının anahtarı, Erbil ile Bağdat’ın sorunlara kalıcı çözüm ve anayasanın uygulanması konusundaki ortak anlayıştan geçtiğini ifade etti.

Taraflar, Kürdistan parlamento seçimlerinin tüm parti ve bileşenlerin katılımıyla "bu yıl uygun bir zamanda" yapılmasının önemi üzerinde mutabık kaldı.

 İngiltere Büyükelçisi, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin seçimlerin yapılması yönünde verdiği çabalardan övgüyle bahsetti.

Toplantının bir diğer başlığında ise bölgedeki son gelişmeler ve ortak birçok konu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli