Danimarka hükumetinden Rûdaw’a: Mayına basan vatandaşımız hayatını kaybetti

06-05-2022
Etiketler Torbjorn Haubroe Methmann Danimarka Kani Masi Turist Duhok
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Danimarka Dışişleri Bakanlığı, Hakkari’den Duhok’a bisiklet ile geçen vatandaşlarından Torbjorn Haubroe Methmann’ın hayatını kaybettiğini doğruladı.

Hakkari’nin Çukurca ilçesi ile Duhok’un Amedi ilçesi arasındaki Serzêr Kapısı’ndan dün öğleden sonra Kürdistan Bölgesi’ne bisikletleri ile giriş yapan iki Danimarkalı turistten biri, Kani Masi kasabasında yola döşenen mayının patlaması sonucu ağır yaralanmıştı.

Rûdaw’a konuşan Danimarka Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, olayda yaralanan 28 yaşındaki Torbjorn Haubroe Methmann isimli turistin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Danimarka vatandaşları Johannes William Karlsson ve Torbjorn Haubroe Methmann, Kani Masi’de yoldan sapmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile PKK arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle yıllardır kullanılmayan bir yola girdikten Methmann sonra mayına basmıştı.

Johannes William Karlsson’ın durumu güvenlik güçlerine aktarması üzerine olay yerine 122 Acil Servis gönderilmiş ve yaralı turist hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli