Germiyan Asayişi: Silahlı grup yakalandı

06-01-2018
Rûdaw
Etiketler Germiyan Asayişi Gösteri Silahlı saldırı
A+ A-

 

Germiyan (Rûdaw) - Germiyan Asayişi, Kürdistan Bölgesi’nde geçtiğimiz haftalarda yaşanan protesto gösterilerinde kamu kurum ve kuruluşların yağmalanması için çağrıda bulunan kişilerin yakalandığını duyurdu.

 

Rûdaw muhabiri, Derbendihan ilçesinde Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne karşı silah kullanılması çağrısında bulunan bir grup silahlı kişinin Germiyan Asayişi tarafından yakalandığını söyledi.

 

Söz konusu grup, çektikleri videoda göstericilere hükümete karşı silah kullanılması ve kamu kurum ve kuruluşların yağmalanması çağrısında bulunuyor.

 

Germiyan Asayişi’nden yapılan açıklamaya göre, Kürdistan Bölgesi Soruşturma Mahkemesi, söz konusu kişilerin yakalanması için talimat verdi.

 

Açıklamada, grubun lideri ve üyelerinin tespit edilmesinin ardından 5 kişinin güvenlik güçlerine teslim olduğu, 1 kişinin de arandığı belirtildi.

 

Hejar Salih adlı kişinin grubun lideri olduğu belirtilen açıklamada, “Söz konusu şahıs, bölgedeki gençleri kamu kurum ve kuruluşlarını yağmalama ve gösterileri kışkırtmaya yönelik organize etti” denildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli