ERBİL – Kesik köpek başının sırrı ortaya çıktı

05-12-2023
Etiketler Erbil Behrike Köpek Polis
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Erbil’de kirada oturduğu evinin damında kesilmiş köpek kafası bulunan M.M. isimli şahıs gözaltına alındı. Şahsın köpeği “büyü yapmak için” kestiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz Perşembe günü başkent Erbil’in Behrike semtinde bir evin damında kesilmiş köpek kafası bulundu. Sosyal medyada “köpeği öldüren kişinin lokanta işlettiği ve etini satmak için kestiği” öne sürüldü.

Bunun üzerine polis, evde kirada oturan M.M. isimli şahsı gözaltına aldı.  

Kesik başı ilk gören Necmeddin Mikail isimli genç, “Kaçan güvercinimi yakalamak için komşumun damına gittim. Orada bir köpeğin kesilmiş başını gördüm ve babama haber verdim. Onlar da polisi aradı ve gelip evde oturan adamı yakaladılar” dedi.  

Komşulardan Cebrail Hıdır da, öldürülen köpeğin cinsinin polis köpeği olduğunu ve iddia edildiğinin aksine sadece bir tane kelle bulunduğunu söyledi.

Olayın yaşandığı gün akşam saat 01:30’da acı çeken bir köpek sesi duyduğunu belirten komşulardan Hadi Aziz de ancak sesin bir den kesildiğini anlattı.

M.M.’nin akrabaları ise sosyal medyada dolaşan iddiaları yalanladı. Firas Mustafa, demirci dayısı M.M.’nin demirci olduğunu ve lokanta işletmediğini belirtti.

Firas Mustafa, “Dayım 3 yıldır evli ve çocuğu olmuyordu. Çocuğu olsun diye büyü yaptı. Bu durumdan biz akrabaları olarak haberdarız. İki yıldır sokakta oturuyoruz, kimseye ne bir zararımız olmuş ne de kimsenin bizden bir şikayeti” dedi.

Behrike semti müdürü Tole Mehdi de, M.M.’in “sihir amacıyla hayvanı kestiği için” gözaltına alındığını söyledi.

Öte yandan evin buzdolabında bulunan etler de Merkezi Veteriner Laboratuvarı'na gönderildi. Sonuçların yarın çıkması bekleniyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.