YENİLENDİ - TSK uçakları Duhok'ta yerleşim yerinin yakınını bombaladı

05-12-2023
Etiketler Amedi Duhok Bamerni Hava bombardımanı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – TSK’ya ait bir SİHA, Duhok’un Amedi ilçesinin Bamerni kasabası merkezine yakın bir bölgeyi bombaladı. Bombardımanda 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi ise yaralandı. 

Rûdaw muhabiri Nayif Ramazan, bu sabah saat 07.00 sularında Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir silahlı insansız hava aracının (SİHA) Duhok kentinin Amedi ilçesinin Bamerni kasabasına 1 kilometre mesafedeki bir bölgeyi bombaladığını aktardı.

Bombardımanın Bamerni'ye su kanalı getirmek için çalışan sivillerin bulunduğu bölgeyi hedef aldığı öğrenildi. 

Bombardımanda su kanalında çalışmak için bölgeye giden 44 yaşındaki Ali Cemil isimli Peşmerge şehit oldu, Metin Sadık isimli bir çoban ise ağır yaralandı. Duhok’ta bir hastaneye kaldırılan Metin Sadık'ın hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Olaydan hemen sonra Rûdaw’a konuşan Metin’in kuzeni Bazid Cemil, “Amcamın oğlu çobanlık yapıyordu. Uçakların bombardımanında yaralandı. Duhok hastanesine kaldırıldı” dedi.

Cemil, savaş uçaklarının ilk kez bu bölgeyi bombaladığını belirterek, “Bombardımanda bir diğer kişinin daha olduğundan bahsediliyor. Ancak yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz” şeklinde konuştu. 

Olay yerinde yapılan inceleme ardından yaşamını yitiren kişinin Ali Cemil olduğu tespit edildi.

Rûdaw’a konuşan yakınları Zaho ilçesinin Batifa nahiyesi nüfusuna kayıtlı 44 yaşındaki Ali Cemil’in 4 çocuk babası ve aynı zamanda Peşmergelik yaptığını söyledi.

Ali Cemil’in akrabası İflah Guli, 4 gündür Ali ve arkadaşlarının bombalamanın yapıldığı bölgede su kanalı açmak için çalıştığını aktardı.

Olay yerine ulaşan güvenlik ekipleri çevrede inceleme yaptı. 

PKK ile TSK arasındaki çatışmalar nedeniyle, sık sık Kürdistan Bölgesi’nin sınır köyleri ve yerleşim yerleri savaş uçakları ile topların hedefi oluyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli