Türkan Elçi: Minareye kılıf bulmayın!

Diyarbakır (Rûdaw) – Katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi, “Dört ayaklı minareye kılıflar bulmasınlar” dedi.

 

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 28 Kasım'da öldürülen Tahir Elçi için bugün Yeniköy Mezarlığı’nda bir anma etkinliği düzenlendi.

 

Etkinliğe Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, kızı Nazenin Elçi ile bir suikaste kurban giden Ermeni gazeteci – yazar Hrant Dink’in eşi Rakel Dink de katıldı.

 

Eşinin mezarına kırmızı karanfil bırakan Türkan Elçi, gözyaşlarına hakim olamadı.

 

Tetiği çeken parmağın bulunmasını isteyen Türkan Elçi, “Lütfen minareye kılıflar hazırlanmasın. Minareyi çalan kılıfı hazırlar derler ya. Dört ayaklı minareye kılıflar bulmasınlar. Tahir Elçi’nin katilleri bulunsun” dedi.


Türkan Elçi, “Gerçek anlamda Allah’a inanan insanların bu katillere lanet yağdıracağına içten inandığını” dile getiren Elçi, şöyle devam etti:

 

“Sonuna kadar takipçisi olacağım. Canım pahasına olsa bile hiçbir şey olmazsa bile Tahir Elçi için sonuna kadar mücadele edeceğim.”

Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ise “Böylesi kıymetli canlar hunharca öldürülüyor. Temennimiz odur ki bu ölümler, bu cinayetler sona ersin. Ailesine sabır diliyorum, çok acı” dedi.


Diyarbakır Barosu Başkan yardımcısı Ahmet Özmen de, Elçi’nin ölümünün üzerinden 7 gün geçtiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

 

“Henüz soruşturma dosyasında savcılığın yapmış olduğu inceleme ve araştırma neticesinde değerli başkanımızın cinayetin sorumlusu, katili, şüphelisi olabilecek hiçbir isim yok elimizde. Soruşturma bu yönüyle bizce çok yavaş yürümekte.

 

Biz bir an evvel hiçbir gecikmeye mahal vermeksizin soruşturmanın adil ve hızlı bir şeklide yürütülerek başkanımızın katillerinin bulunmasını talep ediyoruz.”