Haseke'deki ABD üssüne drone saldırısı

05-11-2023
Etiketler ABD Rojava SİHA Türkiye
A+ A-

Haber Merkezi – Rojava’nın Haseke vileyetindeki bir ABD üssüne dronlarla saldırı gerçekleşti.

Son saldırının, Gazze'ye yönelik misilleme operasyonları kapsamında 15 gün içinde Amerikan üslerini hedef alan 21'inci saldırı olması dikkat çekti.

Saldırının sorumluluğunu İran destekli "Irak İslami Direniş Hareketi" olarak bilinen örgüt bir açıklamayla üstlendi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden(SOHR) yapılan açıklamada Haseke kentinin kuzeyinde bulunan Tel Baydar’daki ABD üssüne drone saldırısı gerçekleştiği kaydedildi.

Irak sınırından gelen insansız hava araçlarının Haseke kırsalındaki Tel Baydar'daki Amerikan üssüne saldırdığı ve üs bölgesinde en az bir patlama sesi duyulduğu belirtildi. Saldırıda can kaybıyla ilgili bilgi alınamadı.

SOHR haberini sildi

SOHR saldırıya ilişkin  Arapça geçtiği ilk haberinde "ABD güçlerinin Rojava’da Türkiye’ye ait bir silahlı insansız hava aracını (SİHA) düşürdüğünü" iddia etmiş SİHA'nın düşürülmesinden sonra üsten fotoğraflar paylaşılmıştı.

SOHR daha sonra söz konusu haberini sildi.

Bölgeden yayın yapan North Press’e konuşan Uluslararası Koalisyon’la birlikte çalışan bir askeri kaynak da SİHA’nın “Türkiye’ye ait olduğunu ve Türkiye’ye bağlı grupların kontrolünde olan bölgelerden uçarak Tel Baydar üssüne yaklaştığını" iddia etti.

Kaynak, konuya dair haberinde düşürülen SİHA'nın enkazına dair fotoğrafa da yer verdi

SİHA'nın düşürüldüğü ve Türkiye'ye ait olup olmadığı iddialarına ilişkin ABD, Türkiye ve Rojava Özerk Yönetimi'nin resmi makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı. 

 

Haseke kırsalındaki söz konusu üste Uluslararası Koalisyon askerleri konuşlanmış durumda.

5 Ekim’de de Amerikan güçleri Türkiye’ye ait bir SİHA’yı düşürmüştü.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli