Türkiye Milli Savunma Bakanı ile kuvvet komutanları Hakurk sınırında

05-06-2019
Rûdaw
Etiketler TSK PKK Pençe Operasyon
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Milli Savunma Bakanı Akar, Kürdistan Bölgesi sınırlarına sıfır noktasındaki askeri üsste bulunan askerleri ziyaret etti.

 

Bakan Hulusi Akar, beraberinde Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları ile Pençe operasyonun sürdüğü Hakurk bölgesi hakkında inceleme ve denetlemele yapmak üzere dün Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik (Rubarok) beldesini ziyaret etti.

 

AA’da yer alan habere göre, Akar ve beraberindeki heyet, Kürdistan Hakurk bölgesine sıfır noktadaki Balkayalar (Govend) Dağında bulunan 2 bin 400 rakımlı Büyüktopraklı Üs Bölgesi'ne giderek buradaki askerlerle buluştu.

 

 

Askerlerin bayramını kutlayan Akar, Hakurk bölgesini gören üs bölgesindeki faaliyetlere ilişkin brifing aldı.

 

Burada bir konuşma yapan Akar, "Bir taraftan Fırat Kalkanı harekat bölgesinde faaliyetlerimiz aralıksız sürerken aynı zamanda Zeytin Dalı harekat bölgesindeki faaliyetlerimizi icra etmekteyiz. İdlib'de mazlumları ve masumları korumaya devam ediyoruz. Ateşkes ve istikrarın sağlanması için elimizden gelen gayreti orada gösteriyoruz. Ruslarla gerekli temasları sürdürüyoruz. Bunun dışında denizlerimizde, semalarımızda da ülkemizin ve milletimizin hak ve hukukunu korumak bakımından yapılması gereken ne varsa bunların hepsi aralıksız, eksiksiz yapıldı, yapılmaya devam edilecek” dedi.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli