HAKURK - TSK bombardımanında 3 peşmerge yaralandı

05-06-2019
Rûdaw
Etiketler TSK Sidakan Hakurk Kürdistan PKK
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Türk savaş uçaklarının Sidakan’a bağlı Şeyhzade Vadisinde bulunan Mergaraş köyü kırsalını yanlışlıkla bombalaması sonucu 3 peşmerge yaralandı.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) PKK’ye yönelik askeri operasyonları sürerken bugün sabah 05:20 sırlarında savaş uçakları Sidakan bölgesini bombaladı.

 

Rûdaw’a konuşan Peşmerge 2’inci Birliği Komutanı Yardımcısı Yarbay İsa Lawa, “Türk uçakları tarafından yapılan hava saldırısı sonucu alev alan ekili tarım arazilerini söndürmek üzere olay yerine giden Hoşawi Mikael, Mahacir Mikael Aziz, Cabir Halil Süleyman adında 3 peşmergeler de ikinci bir bombardıman nedeniyle yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumu iyi ama diğer yaralının durumu ağır” dedi.

 

Rûdaw Soran muhabiri Bahtiyar Kadir, yaralı peşmergelerin Soran Devlet Hastanesine kaldırıldığını, ikisinin ayakta taburcu edildiğini birinin ise durumunun ağır olduğunu aktardı.

 

Konuya ilişkin TSK’dan şu ana kadar her hangi bir açıklama yapılmadı.

 

Sidakan Nahiye Müdüründen açıklama 

 

Sidakan Nahiye Müdürü İhsan Çelebi olaya ilişkin Rûdaw’a yaptığı açıklamada “ Ne yazık ki Türk ordusunun saldırıları sonucu 3 peşmerge yaralandı. Peşmergelerden ikisinin durumu iyi hastanedeki tedavilerinden sonra taburca edildiler ama maalesef bir peşmergenin bacağı koptu tedavi için Erbil’e gönderildi” dedi.

 

İhsan Çelebi - Sidakan Nahiye Müdürü (Fotoğraf: Rûdaw)


TSK’nın bölgede yaptığı operasyon hakkında bilgi veren Çelebi “Mayıs ayından bu yana Sidakan sınırlarında hareketlilik var ve durum bu bölgede çok karışık. Özellikle sınıra yakın köylerde PKK ile Türk ordusu arasında çatışmalar oldukça sert. Türkiye güçleri 21 Mayıs’ta Şekif dağı, Gorase , Halifan ve Siran tepelerine yönelik harekât başlattı. Şu an TSK derinlemesine yaklaşık 30 kilometre, genişlemesine ise 52 kilometre Kürdistan Bölgesi topraklarına girmiş durumda” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli