Hakurk operasyonunda yeni gelişme

05-06-2019
Rûdaw
Etiketler Türkiye Hakurk MSB PKK pençe harekatı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hakurk’da gerçekleştirilen operasyonda 6 PKK’linin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. PKK ise savaş uçaklarının Hakurk köylerini bombaladığını iddia etti.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 27 Mayıs’tan bu yana Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Hakurk bölgesinde  PKK’ye yönelik karadan ve havadan düzenlediği operasyonları sürüyor.

 

MSB’nin Twitter adresinden yapılan açıklamada, Hakurk'ta devam eden Pençe operasyonunda 6 PKK’linin daha yaşamını yitirdiği ve böylelikle operasyonun başından bu yana hayatını kaybeden PKK’lilerin sayısının 40’a yükseldiğini belirtti. 

 

MSB ayrıca Zap bölgesine düzenlenen hava saldırısında da 2 PKK mensubunun yaşamını yitirdiğini açıkladı.

 

HPG’den operasyona ilişkin yeni açıklama

 

Öte yandan PKK’nin askeri kolu HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Türk devletinin Xakurkê’ye yönelik işgal saldırıları ve sivil alanlara yönelik bombardımanları devam ediyor” denildi.

 

Türk savaş uçaklarının sivilleri hedef aldığını öne süren HPG, açıklamasında“Saldırılarda sistematik olarak köylülere ait araziler, tarla, bağ ve bahçeler ateşe veriliyor. Salı akşamı Şeyh Zade vadisindeki bulunan köylülere ait araziler de ateşe verildi” ifadelerini kullandı.

 

Yangını söndürmeye çalışan köylülerin uçaklar tarafından hedef alındığına yer verilen açıklamada 4 sivilin yaralandığı ifade edildi.


3 peşmerge yaralandı

 

Öte yandan TSK’ya ait savaş uçaklarının bu sabah Sidakan’a bağlı Şeyhzade Vadisinde bulunan Mergaraş köyü kırsalını yanlışlıkla bombalaması sonucu 3 peşmerge yaralandı.

 

Yaralanan peşmergelerin Hoşawi Mikael, Mahacir Mikael Aziz, Cabir Halil Süleyman olduğu anlaşıldı.

 

Rûdaw Soran muhabiri Bahtiyar Kadir, yaralı peşmergelerin Soran Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi edildiğini, ikisinin ayakta yapılşan müdahalenin ardından taburcu edildiğini binini ise durumunun ağır olduğunu aktardı.

 

Sidakan’daki saldırıya ilişkin TSK’dan şu ana kadar her hangi bir açıklama yapılmadı.

 

 TSK 30 kilometre sınırdan içeride

 

Rûdaw’a konuşan Sidakan Nahiye Müdürü İhsan Çelebi, “Mayıs ayından bu yana Sidakan sınırlarında hareketlilik var ve durum bu bölgede çok karışık. Özellikle sınıra yakın köylerde PKK ile Türk ordusu arasında çatışmalar oldukça sert” dedi.

 

Çelebi TSK unsurlarının 21 Mayıs’ta Şekif dağı, Gorase , Halifan ve Siran tepelerine yönelik operasyon başlattığnı, şu an derinlemesine yaklaşık 30 kilometre, genişlemesine ise 52 kilometre Kürdistan Bölgesi topraklarına girdiklerini söyledi.


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli