Erbil (Rûdaw) – Kürdistan-Ürdün Yükseköğretim Forumu’nda konuşan Başbakan Mesrur Barzani, sorun ve krizlere çözüm bulma konusunda üniversitelerden hükümete destek vermelerini istedi.
Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, başkent Erbil’de düzenlenen Kürdistan-Ürdün Yükseköğretim Forumu’na katıldı.
"Sürdürülebilir Kalkınma Yoluyla Geleceği Tasvir Etmek" temasıyla düzenlenen foruma Ürdün Yüksek Öğrenim Bakanlığı’ndan üst düzey bir heyetin yanı sıra Ürdün ve Kürdistan Bölgesi’ndeki üniversitelerden çok sayıda akademisyen de katıldı.
Burada bir konuşma yapan Başbakan Mesrur Barzani, foruma katılan Ürdün Krallığı heyeti ve diğer misafirleri selamlayarak çalışmalarında başarılar diledi.
Toplantının Kürdistan Bölgesi’nde yükseköğretimin gelişmesine katkısı sağlamayı umduğunu dile getiren Barzani, Ürdün Haşimi Krallığı'nın Kürdistan Bölgesi Hükümetiyle çeşitli alanlardaki iş birliğini takdir ettiklerini kaydetti.
Mesrur Barzani, “Eğitim ve akademik kurumlarımızın teşvik edilmesi ve geliştirilmesi önceliklerimizden biridir. Üniversitelerimizin ve akademik merkezlerimizin çağın hızlı gelişimine ayak uydurması ve ekonomik altyapımızın gelişmesine yardımcı olmasını istiyoruz” dedi.
Son yıllarda pek çok krizle karşı karşıya kalındığını ancak hiç birinin hükümetin eğitime ve üniversitelerin gelişimine verdiği önemi azaltmadığını kaydeden Barzani, “Üniversitelerimiz, karşılaştığımız sorun ve krizlere çözüm bulmamıza, bilimsel plan ve yol haritasıyla hükümetin kapsamlı reform programını sürdürmesine yardımcı olmalıdır” diye konuştu.
Başbakan Mesrur Barzani, üniversitelerden yalnızca yeni nesilleri eğitmek için bilimsel merkezler olarak değil, aynı zamanda canlı birer aydınlanma kurumları ve yenilenmenin dinamosu olarak da etkin rol oynamaları konusunda yüksek beklentileri olduğunu vurguladı.
“ Kürdistan Bölgesi'nde, Irak'ta, bölgede ve dünyanın her yerinde her zaman barış ve istikrarı destekliyoruz” diyen Barzani, ancak istikrarlı bir durum yaratıldığında toplumun her alanda gelişmesinin mümkün olacağını kaydetti.
Barzani, “İnsani ve maddi kaynaklar açısından bizim bu toplumlardan bir eksikliğimiz yok ancak çağdaş gelişmelere ayak uydurmak için sadece istikrarlı koşullara, bilimsel ve yenilikçi yönetime ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın
Yorum yazın