Efrin’de ithal Arap ve Türkmenler için konut yapılıyor

05-04-2021
Rûdaw
Etiketler Efrin Kürt İthal Arap İthal Türkmen Demografik değişim İhsan Derneği Konut yapımı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Türkiye’ye bağlı silahlı grupların kontrolünde olan Rojava’nın Efrin kentinde ithal Arap ve Türkmenler için toplu konut yapılıyor.

Efrin 18 Mart 2018’de Türkiye’ye bağlı Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) kontrolüne geçmişti. Bu tarihten sonra Efrin’den yüzbinlerce Kürt göç etmek zorunda kaldı. Efrin’de demografiyi değiştirmek amacıyla Suriye’nin farklı bölgelerinden onbinlerce Arap ve Türkmen getirilerek kent merkezi ve sınırlarına yerleştirildi.

Rûdaw’ın ulaştırılan görüntülerde Efrin’in Cindires nahiyesine bağlı Şadêrê köyü sınırlarındaki Geliyê Newalê de(Newal Boğazı) konut yapıldığı görülüyor. Edinilen bilgilere göre Türkiye bu bölgede 247 konut yaptırıyor.

Konutların Afrika ülkeleri başta olmak üzere Türkiye dışında faaliyet yürüten İhsan Derneği tarafından yaptırıldığı öğrenildi.

Rûdaw’a konuşan Efrinli siyasetçi Dr. Welid Şeyho, “Şüphesiz ki bölgenin demografisini değiştiriyorlar. Bu gelecekte bizim için büyük sorunlara neden olacak. Halkımızın evlerine dönmesi için Birleşmiş Milletler, Amerika ve Rusya’ya bir an önce bu soruna bir çare bulmaları çağrısında bulunuyorum” dedi.

Welid Şeyho, işgalden önce Cindires’in nüfusunun yüzde 98’inin Kürt olduğunu ancak şimdilerde bu oranın yüzde 25’e düştüğünü belirtti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli