Başbakan Barzani: Raperin tarihi bir dönüm noktasıydı

05-03-2020
Rûdaw
Etiketler Raperin Mesrur Barzani Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Güney Kürdistan halk ayaklanmasının (Raperin) 29’uncu yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Başbakan Mesrur Barzani, “1991’deki görkemli Raperin, Kürdistan halkının özgürlük mücadelesinde tarihi bir dönüm noktasıydı” dedi.

Başbakan Mesrur Barzani, Güney Kürdistan halkının 5 Mart 1991’de Saddam Hüseyin rejimine karşı başlattığı büyük ayaklanmanın 29’uncu yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

“Bugün Kürdistan halkının 1991’deki büyük ayaklanmasının üzerinden 29 yıl geçti. Bu vesileyle Kürdistan halkını, kahraman peşmergeleri ve onurlu şehit yakınlarını kutluyorum” diyen Barzani mesajında şu ifadelere yer verdi:

“1991’deki görkemli Raperin, Kürdistan halkının özgürlük mücadelesinde tarihi bir dönüm noktasıydı. Zulme ve işgale karşı ayaklanan Kürdistan halkının tüm dünyaya baskıyı, esareti ve haklarının inkar edilmesini kabul etmeyeceğinin mesajıydı.

Mart 1991’deki büyük ayaklanma, Kürdistan’daki tüm sınıf ve bileşenlerin birliğinin, beraberliğinin bir ürünüydü. Kürdistan halkının mevcut kazanımları, bu inşa, meşru davamızın gelişimi, Kürdistan Bölgesi’nin uluslararası toplum nezdindeki konumu 1991’deki büyük ayaklanma ile Kürdistan halkının devrim ve direnişlerinin bir üründür. Aynı birlik ve beraberlik ruhu ile ulusal kazanımlarımızı korumalıyız.

Mart 1991 ayaklanmasının yıl dönümü kutlu olsun, Kürdistan her daim huzurlu ve istikrarlı olsun.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Rûdaw'ın Hamdaniya yangın haberi, uluslararası bir ödüle aday gösterildi

Rûdaw'ın Hamdaniya yangın haberi, uluslararası bir ödüle aday gösterildi

Rûdaw Medya Grubu'nun Musul’a bağlı Hamdaniye ilçesinde çıkan yangınla ilgili yaptığı haber çalışması, İngiltere'nin başkenti Londra'da uluslararası bir ödüle aday gösterildi. Rûdaw, dünyanın büyük medya kuruluşlarıyla birlikte bu prestijli ödül için yarışacak.