‘Raperin Kürdistan tarihinin en büyük başarısıdır ‘

05-03-2019
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Raperin Mart
A+ A-

Erbil (Rûdaw) –  Kürdistan Bölgesi hükümeti tarafından, Güney Kürdistan’danki halk ayaklanmasının (Raperin) 28'inci yıldönümü münasebetiyle yayımlanan mesajda, "Tüm kesimleri güvenceye almak Raperinin en değerli kazanımlarındandır" ifadeleri kullanıldı.

 

Kürdistan Bölgesi hükümeti, 1991'de Süleymaniye'nin Ranye ilçesinde başlayan ve tüm Güney Kürdistan'a yayılan Raperin'e ilişkin bir mesaj yayımladı.

 

"Kürdistan'ın direnişçi ve onurlu halkına" diye başlanan açıklamada, “Bugün 1991'da gerçekleşen büyük Raperin (halk ayaklanması) üzerinden 28 yıl geçti. Bu münasebetle, şehit ailelerini, kahraman peşmergeleri, Kürdistan'da ve Kürdistan dışında yaşayan tüm Kürdistanlı bileşenleri kutluyoruz" denildi.

 

Raperi'nin Kürdistan tarihindeki en büyük başarı olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Raperin, kendi geleceği ve talepleri için, baskı ve zulme karşı duran bir halkın iradesi ve sesiydi. Raperin, halkın verdiği mücadeleler ve ödediği bedellerin, siyasi tarafların birlik ve beraberliğinin, tüm sınıf ve görüşlerin hep beraber halkımız için kaydettiği en büyük tarihi başarıdır. Kürdistan Bölgesi, Raperinde gösterilen birlik ve direniş sayesinde karşıtlarımız ve teröristlerin planlara karşı, tüm sıkıntı ve krizlere rağmen bugüne kadar geldi."

 

Açıklamada ayrıca, "Aziz Kürdistanlılar, Emek ve direnişiniz, özgür ve onurlu bir yaşam, huzur ve medeniyet, bağışlama, barış ve hoşgörü kültürünün var olması içindi" ifadeleri kullanıldı.

 

Açıklamada ayrıca, "Kürdistan Bölgesi bütün bileşen, din ve uluslarıyla tüm Kürdistan halkının iradesidir. Tüm kesimleri güvenceye almak Raperinin en değerli kazanımlarındandır" denildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli