Süleymaniye ve Germiyan da IŞİD’e oprasyon

05-02-2019
Rûdaw
Etiketler IŞİD Geröiyan Operasyon
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) – Germiyan Asayişi, Süleymaniye ve Germiyan’da IŞİD’e yönelik düzenlediği operasyonda, sahte kimliklerle gizlenen 3 örgüt mensubunu yakaladı.

 

Germiyan Asayiş Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, aldıkları ihbar sonucu düzenledikleri operasyonlarda ikisi IŞİD’te “emir” rütbesine sahip 3 kişiyi gözaltına aldıkları belirtildi.

 

Söz konusu zanlıların sahte kimliklerle Iraklı göçmenlerin arasında saklanarak, Kürdistan Bölgesi’ne geldikleri, son iki aydır da örgütlenme çalışması yaptıkları kaydedildi.

 

Derbendihan’a bağlı Seyde köyü ve Süleymaniye’de aileleriyle beraber yaşayan IŞİD mensuplarının Asayiş güçlerinin bir süredir takip ettiği, gerekli bilgilerin elde edilmesinin ardından eş zamanlı operasyonlar düzenlendiği bilgisi verildi.

 

Söz konusu 3 kişiden Diyalalı olduğu belirtilen bir zanlının, verdiği ifadede 2014’te örgüte katılmasıyla, Peşmerge Güçleri ve Irak ordusuna karşı savaştığını itiraf ettiği belirtildi.

 

Kamera karşısında kendisi hakkında bilgi örgüt mensubu,şunları söyledi:

 

“Ben Diyala’nın Şarebane kasabasının yerlisiyim. Ekim 2014’te IŞİD’e katıldım. Bana 2 ay askeri eğitim verdiler. Irak ordusu bize yaklaşınca onlara saldırdık, ancak savaşı sürdüremedik ve geri çekildik. Tekrar saldırdık ve yine geri çekildik. Üçüncü saldırıda Havice’de yaralandım.”

 

Yakalanan “emir” rütbesindeki iki örgüt mensubunun, sahte kimliklerle Süleymaniye ve Germiyan’da uyuyan hücrelerin yapılandırılması için çalışma yürüttükleri, Musul, Diyala, Havice, Riyaz ve Hemrin Dağı’nda Peşmerge Güçleri ile Irak ordusuna düzenlenen saldırılarda görev aldıkları kaydedildi.

 

Konuya ilişkin basına açıklama yapan Germiyan Asayiş Sözcüsü Osman Abdulkerim, “Bu terörist grubundan ikisi IŞİD içinde ‘emir’ rütbesinde. Bunlardan birinin adı A. S. M. olup 1984 doğumludur. Kendisi sahte kimlikle Kürdistan Bölgesi’ne gelerek gizlendi. Diğerinin adı M. A. X. olup 1974’te doğumludur. O da gizlendiği Germiyan’da yakalandı. Üçüncüsü Ş. Z. X. olup 1984 doğumludur, kendisi Süleymaniye’de yakalandı” dedi.

 

Son 15 ayda Germiyan asayiş güçleri, 154 IŞİD mensubunu Germiyan ve Hanekin’de yakalandı.

 

Kerkük - Germiyan Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından yargılananlardan bazı örgüt mensupları 5 ile 7 yıl arasında ceza alırken, bazıları ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli