Urfa Barosu, Kürtçe ve Arapça kurslarını başlattı

04-12-2021
Etiketler Urfa Barosu Kürtçe Arapça
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Urfa Barosu Dil Komisyonu, avukatlar için Kürtçe ve Arapça kurs vermeye başladı.

Bünyesinde bir komisyon oluşturan Urfa Barosu, Kürtçe öğrenmek isteyen avukatlar için kurslarını başlattı.

Urfa Barosu Kürtçe Dil Komisyonu, Rûdaw'a "Müvekkilleriyle Arapça ve Kurmanci iletişim kurmak isteyen ancak bu dilleri bilmeyen avukatların talebi üzerine bu komisyon kuruldu" açıklamasında bulundu.

Komisyon olası ‘adaletsizliklerin’ önüne geçmek istiyor

Komisyon, kursun içeriği ve programla ilgili olarak, "Avukatların müvekkilleriyle ilişkilerini güçlendirmek ve mahkemede hataların yapılmaması için Kürtçe ve Arapçayı öğrenmelerini hedefliyoruz. Bazı durumlarda mahkemede vatandaşlar Türkçe bilmedikleri için Arapça ve Kürtçe konuşuyorlar ve mahkeme, savunmaları Türkçeye çevirince tercüme yanlış olabiliyor ve neticede yargılamada adaletsizlik oluşuyor” değerlendirmesinde bulundu.

Urfa Barosu Dil Komisyonu, mahkemede görev yapan tercümanların da katılmak istemeleri durumunda onlarada da Arapça ve Kürtçe eğitim verebileceklerini belirtti.

90 avukat başvurdu

Baro, bugüne kadar kurslar için 90 avukatın Kürtçe ve Arapça eğitim almak için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Öte yandan Dil Komisyonu şu ana kadar kurslarının önünde herhangi bir engel çıkmadığını ve siyasi bağlantılarının olmadığını belirtti.

 

Komisyon İngilizce kurslara yönelik ise “İngilizce kurs taleplerini bu aşamada değerlendirilmeyecektir.Komisyon olarak bölge halkının dilleri bizim için ön plandadır” bilgisini paylaştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli