Nagihan Akarsel'in katil zanlıları yakalandı

04-10-2022
Rûdaw
Etiketler Nagihan Akarsel Silahlı saldırı Süleymaniye
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Süleymaniye Asayişi, bugün uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Nagihan Akarsel'in katil zanlılarının yakalandığını duyurdu.

Süleymaniye Asayişinden yapılan açıklamada, olaydan hemen sonra soruşturma başlatıldığı ve birkaç saat içerisinde katil zanlılarının yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Yapılan açıklamada, "Soruşturma başladıktan sonra, birkaç saat içinde, bölge güvenlik yönetiminin talimatıyla ve Erbil-Koye güvenlik idaresi ile koordineli olarak zanlıları tutuklamayı başardık" ifadeleri yer aldı.

Olay bugün saat 10:00 sıralarında Süleymaniye şehir merkezindeki Bahtiyari Enstitüsü yakınlarında meydana gelmişti.

Rûdaw’a konuşan Süleymaniye Polis Müdürlüğü Sözcüsü Serkewt Ahmed, olay yerine giden polis ve güvenlik güçlerinin, kadının hayatını kaybettiğini tespit ettiğini söylemişti.

PKK’ye yakın haber kaynakları, saldırıya uğrayan kadının Süleymaniye’deki Jineolojî dergisi editörü ve Jineolojî Araştırma Merkezi üyesi akademisyen Nagihan Akarsel olduğunu açıklamıştı.

Akarsel’in Konya nüfusuna kayıtlı ve Kürt olduğu belirtilmişti.

Rûdaw’a konuşan görgü tanığı Cemal Şadan, “Evimde kitap okuyordum. Dışarıdan silah sesleri geldi. Eşim dışarı çıkamamam için uyardı. Bir delinin etrafa rast gele ateş açtığını söyledi. Silah sesleri bitince dışarı çıktım. Kapının önündeki aracıma da mermi isabet etmişti” dedi.

Saldırıya uğrayan kadını tanımadığını belirten Şadan, “Evimizin önünde bir kişi ağız üstü düşmüştü. Önce erkek sandık, sonra kadın olduğu söylendi” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli