Süleymaniye’de Türkiye vatandaşı bir kadın silahlı saldırıda öldürüldü

04-10-2022
Etiketler Süleymaniye Kadın Saldırı Nagihan Akarsel
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Süleymaniye’de silahlı saldırıya uğrayan bir kadın hayatını kaybetti. Kadının Türkiye vatandaşı Nagihan Akarsel olduğu bildirildi.

Olay saat 10:00 sıralarında Süleymaniye şehir merkezindeki Bahtiyari Enstitüsü yakınlarında meydana geldi.

Rûdaw’a konuşan Süleymaniye Polis Müdürlüğü sözcüsü Serkewt Ahmed, olay yerine giden polis ve güvenlik güçlerinin, kadının hayatını kaybettiğini tespit ettiğini söyledi.

Kadının üzerinden bir kimlik çıkmadığını ve cenazesinin Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldığını belirten Ahmed, olay hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

Öte yandan PKK’ye yakın haber kaynakları, hayatını kaybeden kişinin Süleymaniye’deki Jineolojî dergisi editörü ve Jineolojî Araştırma Merkezi üyesi akademisyen Nagihan Akarsel olduğunu duyurdu.

Akarsel’in Konya nüfusuna kayıtlı ve Kürt olduğu aktarıldı.

Rûdaw’a konuşan görgü kaynaklarından Cemal Şadan, “Evimde kitap okuyordum. Dışarıdan silah sesleri geldi. Eşim dışarı çıkamam için uyardı. Bir delinin etrafa rast gele ateş açtığını söyledi. Silah sesleri bitince dışarı çıktım. Kapının önündeki aracıma da mermi isabet etmişti” dedi.

Saldırıya uğrayan kadını tanımadığını belirten Şadan, “Evimizin önünde bir kişi ağız üstü düşmüştü. Önce erkek sandık, sonra kadın olduğu söylendi” diye konuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli