Kobani’de top ve tüfek sesleri (YENİLENDİ)

04-10-2014
Rûdaw
YPG ile IŞİD arasında çatışmalar sürüyor
YPG ile IŞİD arasında çatışmalar sürüyor
Etiketler IŞİD YPG Kobani
A+ A-

Suruç/Kobani (Rûdaw) - Rojava’nın Kobani kenti çevresinde, IŞİD ile Kürt savaşçıları arasındaki savaş sürerken, örgüt 3 kilometre geri çekildi.

 

Alınan bilgiye göre, dün akşam ABD ve koalisyon ülkelerinin uçaklarınca bombalanan Kobani çevresinde, şiddetli çatışmalar yaşandı.

 

Rûdaw muhabiri, bugün de çatışmaların kesilmeden devam ettiğini ve yoğun olarak güneydoğu yönünde meydana geldiğini bildirdi.

 

IŞİD, gece boyunca devam eden hava operasyonundan sonra Kobani merkezinden 3 kilometre geriye çekilirken, bazı tank ve araçlarının ise daha geriye gittiği ileri sürüldü.

 

Merkezi Londra’da bulunan, rejim aleyhtarı Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamada,  koalisyon güçlerinin dün geceden bu yana düzenlediği hava saldırılarında 35 IŞİD mensubunun öldürüldüğünü aktardı.

 

Halk Savunma Birlikleri ile gönüllü Kürt savaşçıları, kentin stratejik noktalarından Miştenur Tepesi’nde IŞİD’e çok büyük kayıplar verdirdi.

 

Ağır silahların kullanıldığı çatışmalar, kentin yakınlarında meydana gelirken, yükselen dumanlar Suruç'un sınıra yakın bölgelerinden görülebiliyor.

 

Mürşitpınar Sınır Kapısı’na yakın sınır hattı boyunca evlerin damlarına ve tepelere çıkanlar ise yükselen dumanları, hareket eden araçları ve patlama seslerinin geldiği alanları birbirine gösterdi.

 

Öte yandan, Kobani ile sınır olan Urfa’nın Suruç ilçesine giden yollarda kontrol noktaları oluşturan güvenlik güçleri ise daha önce Mürşitpınar Mahallesi yakınlarına kadar izin verdiği geçişleri bugün durdurdu.

 

Sivillerin ve gazetecilerin bölgeye yaklaşmasına izin vermeyen güvenlik güçleri, bunun sebebini ise sınırı aşabilecek mermilere hedef olunmasını önlemek olarak gösterdi.

 

Güvenlik güçleri, sınır hattına Türkiye tarafından kimseyi yaklaştırmazken, toplananların dağılması için havaya uyarı ateşi aştı.

 

Bu arada çatışmalar sırasında yaralanan bazı YPG'liler ise Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan ambulanslarla tedavi için Suruç Devlet Hastanesi'ne taşındı.

 

 Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü, iki haftayı aşkın bir süredir kuşatma altında tuttuğu Kobani'de, PYD'nin silahlı gücü YPG ve gönüllü Kürt savaşçılarıyla çatışıyor.

 

ABD önderliğindeki koalisyon güçleri, dün akşam  Kobani kenti çevresini yoğun bir şekilde bombalayarak, IŞİD tankını ve bir karargahını vurmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli