ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan seçim tarihinin netleşmesine ilişkin açıklama

04-08-2023
Etiketler ABD Dışişleri Bakanlığı Kürdistan Parlamento seçimleri Başkan Neçirvan Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – ABD Dışişleri Bakanlığı, Başkan Neçirvan Barzani’nin Kürdistan Bölgesi parlamento  seçim tarhinin belirlenmesini memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

ABD Irak Büyükelçisi Alina L. Romanowski’nin Twitter’daki açıklamasının alıntılandığı ABD Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu İşleri Ofisi paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

“Şubat 2024'te Irak Kürdistanı Parlamento seçimlerinin duyurulmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Düzenli, özgür ve adil seçimler hükümetlere meşruiyet kazandırır. Ve vatandaşlara kendilerini hükümette kimin temsil edeceği konusunda söz hakkı ile nasıl yönetilecekleri konusunda menfaat sağlar.”

Başkan Neçirvan Barzani seçim tarihini açıkladı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani dün akşam yaptığı açıklamada Kürdistan Bölgesi parlamento seçimlerinin 25 Şubat 2024'te yapılacağını duyurdu. Açıklamanın ardında birçok ülkenin başkonsolosluk ve büyükelçisi seçim tarihinin belirlenmesinin memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

Bir süredir tartışmalara konu olan parlamento seçimlerine dair tarihin belirlenmesi Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki yabancı büyükelçilikler ve başkonsolosluklar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Çok sayıda büyükelçilik ve başkonsolosluk resmi sosyal medya hesaplarından seçim tarihinin belirlenmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Hollanda'nın Erbil Başkonsolosluğu, Avrupa Birliği Irak Büyükelçiliği, ABD Irak Büyükelçisi, İngiltere Erbil Başkonsolosluğu, Almanya Erbil Başkonsolosluğu, İtalya Irak Büyükelçiliği, Fransa'nın Erbil Başkonsolosluğu ve Kanada'nın Irak Büyükelçisi yayınladıkları mesajlarda Başkan Barzani’yi alınan seçim karardan dolayı kutladılar.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli