Emine Şenyaşar adliye binasının temelinde adalet aradı

04-06-2021
Rûdaw
Etiketler Emine Şenyaşar Urfa Adalet
A+ A-

Haber Merkezi - 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarıyla çıkan kavgada eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar’ın “adil yargılama” talebiyle Urfa Adliyesi önünde başlattığı nöbette bugün dokunaklı anlar yaşandı.

Emine Şenyaşar, yapımı devam eden adliye binasının inşaat alanına girip buradaki toprağı kazıyarak adalet aradı.

Gözyaşı dökerek ve Kürtçe ağıt yakarak, “Adaletiniz nerede, yardım edin” diye seslenen Emine Şenyaşar’ı oğlu Ferit Şenyaşar sakinleştirmeye çalıştı.

Ailenin, Suruç Devlet Hastanesi'nde linç edilerek öldürülen Esved Şenyaşar’a ilişkin savcının tespit ettiği 23 kişi hakkında işlem yapılması için Başsavcısı ile görüşme talebi bugün bir kez daha reddedildi. Bunun üzerine Emine Şenyaşar adliye bahçesinde fenalaştı. Anne-oğul adliye ek binasının temelinin atıldığı inşaat alanına geçti. Emine Şenyaşar burada toprağı elleriyle kazıyarak isyanını dile getirdi.

Ne olmuştu?

Suruç ilçesinde, 15 Haziran 2018’de AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarının saldırısı sonucu Şenyaşar ailesinin üç ferdi ve İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmişti.

Eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, “adalet” talebiyle 9 Mart’ta Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi başlatmıştı.

Malatya’da görülen davada, babası ve iki kardeşini olayda yitiren Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay hapis, AK Partili vekilin ağabeyi Enver Yıldız’a ise 18 yıl hapis cezası verilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli