Kürdistan Alimler Birliği: Virüsün yayılmasına sebep olan günah işlemiş olur

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Alimler Birliği Erbil Şübesi, başkentteki imamlara seslenerek camilerde gerekli tedbirlerin alınmasını ve bu kutsal mekanların koronavirüsünün yayılma mekanı olmasına izin vermemesini istedi.

Kürdistan Alimler Birliği Erbil Şübesi Başkanı Şeyh Niyaz Ragıp Nakşibendi, Erbil’de düzenlediği basın toplantısında, “Değerli imamlar ve Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan Müslüman halkımız; sizden ricamız odur ki ibadet için Allah’ın Evi’ne gittiğinizde, salgının yayılmasını önlemek için hertürlü tedbiri alın. Özellikle de yarın kılınacak Cuma Namazı için” dedi.  

Nakşibendi, “Camiler Allah’ın evidir, Peygamber efendimiz (sav) de Allah’ın yer yüzünde en sevdiği mekanların camiler olduğunu beyan etmiştir. Bu yüzden camilerde daha fazla tedbir almamız gerekiyor. Allah’ın evlerini daha çok korumalıyız. Buna uymazsak iki çeşit ihmalkarlığa sebep olmuş oluruz. Birincisi camileri salgının yayıldığı mekan haline getirmiş olur, ikincisi hastalığın yayılmasına sebebiyet vermiş oluruz” diye konuştu.

Herkesin kendisini ve çevresini korumakla sorumlu olduğunu dile getiren Şeyh Niyaz Ragıp Nakşibendi, “Hastalıkların camilerde yayılmasına neden olanlar Allah katında ve toplum huzurunda günahkar olur” ifadesini kullandı.

Kürdistan Bölgesi’nde şu ana kadar 910 kişi koronavirüsüne yakalandı. Hastalardan 441’i iyileşirken 16 kişi de hayatını kaybetti.