THY Süleymaniye seferlerini askıya alma süresini uzattı

04-04-2023
Etiketler THY Süleymaniye Uçak seferleri Süleymaniye Uluslararası Havalimanı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Türk Hava Yollarının(THY) Süleymaniye seferlerini askıya alma süresini 11 Nisan’a kadar uzattığı bildirildi.

Dün THY  Süleymaniye seferlerini 6 Nisan Perşembe gününe kadar askıya almıştı.

Rûdaw’a konuşan Süleymaniye Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Hendırin Hiwa Mufti, THY’nin Süleymaniye seferlerinin askıya alma süresini 11 Nisan’a kadar uzattığını söyledi.

Son gelişme hakkında Irak Sivil Uçuş Yönetimini de bilgilendirdiklerini dile getiren Mufti, "Seferlerin askıya alınmasının nedeni araştırılmasını istedik, ancak henüz yanıt vermediler” dedi.  

THY’nin Süleymaniye’ye günlük iki seferi bulunuyor. Seferlerden bir saat 22:00’da diğeri ise 04:00’da.

 Dün Rûdaw’a konuşan Süleymaniye Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Hendırin Hiwa Mufti, Türk Hava Yolları yetkililerinin tüm seferlerin 6 Nisan Perşembe günü, iki seferden birinin ise (saat 22:00) bu ayın sonuna kadar askıya alındığı yönünde kendilerini bilgilendirdiklerini söylemişti.

Mufti  "THY yönetiminden seferleri neden durduklarına dair açıklama istedik ama henüz cevap alamadık. Seferlerin neden durdurulduğunu bilmiyoruz. Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne bildirdik" demişti.

Mufti, kararın diğer tüm şirketler için mi yoksa sadece THY için mi geçerli olacağı konusu henüz belli olmadığını kaydetti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli