KOBANİ – Peşmergeden görev devir-teslimi... (YENİLENDİ)

Kobani / Suruç (Rudaw)- Kobani’deki Peşmerge Güçleri Komutanı Ehmed Gerdi, görev değişimi için Kobani’ye gelen yeni birliğe görevi bugün devredeceklerini belirterek, kendilerinin de en yakın zamanda döneceğini söyledi.

 

Rûdaw’a açıklamalarda bulunan Gerdi, Kobani’de çatışmaların hafiflediğini ve daha çok doğu ile güney cephelerinde zaman zaman yaşandığını aktardı. Komutan Gerdi, Peşmerge’nin de IŞİD mevzilerine yönelik ağır silahlarla saldırılarda bulunduğunu ifade etti.

 

Peşmerge Güçleri’nin görev değişimiyle ilgili de konuşan Gerdi, 150 kişilik birliğin, dün akşam sağlambir şekilde Kobani’ye vardığını söyledi.

 

Ehmed Gerdi, yeni birliğin Kobani’de sevinçle karşılandığının altını çizdi.

 

Peşmergeler silahlarla gitti

 

Gerdi, yeni birliğin silahlarıyla beraber geldiğini ve Kobani’deki silahları da kendilerine teslim edeceklerini dile getirdi.

 

Komutan, görevi bugün yeni gelen gruba devredeceklerini kaydetti.

 

En yakın zamanda Erbil’e döneceklerini ifade eden Ehmed Gerdi, güvenlik gerekçesiyle net bir tarih veremeyeceğini dile getirdi.

 

İntihar saldırısı girişimi

 

Öte yandan, dün gece Kobani Sebze Hali mevkiinde Kürt savaşçılarına saldırmayı planlayan bomba yüklü bir araç, önceden farkedilerek infilak ettirildi.


ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun savaş uçakalrı da, kent merkezindeki IŞİD mevzilerine 3 saldırı gerçekleştirdi.

 

Kobani’de Kürt güçleriyle IŞİD arasındaki savaş, üçüncü ayına yaklaşıyor.