İran’ın saldırılarının ardından 500 köylü evlerini terk etti

03-10-2022
Rûdaw
Etiketler Çoman İran İHA Saldırı Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Rûdaw'a konuşan yerel bir yetkili, İran’a ait üç insansız hava aracının (İHA) yakındaki bir köyü bombaladıktan sonra dün düzenlediği yeni saldırıda bir kişinin yaralandığını, Erbil'in sınır kasabası Çoman’a bağlı köylerde de 500'den fazla köylünün evlerini terk ettiğini söyledi.

Söz konusu kaynak İHA'ların attığı iki bombadan birinin, Warda köyünde bir köylünün arazisine düşerek bir kişiyi yaralanmasına neden olduğunu, diğerinin ise patlamadığını kaydetti.

Rûdaw muhabiri Bahtiyar Kadir’e konuşan bölgedeki köylülerden biri olan Abdulrezzak Wardi, "Diğeri patlamadı. Yangına neden oldu. Herkes paniklemeye başladı ve akrabalarına sığınmak üzere kaçtılar” diye ekledi.

Dünkü bombardıman, İran’ın Kürdistan Bölgesi'ndeki, İranlı Kürt muhalif gruplara ait üsleri, Jina Emini gösterilerini körüklemekle suçlayarak gerçekleştirdiği saldırıların devamı olarak geldi.

Çoman Belediye Başkanvekili Abdulvahab Mahmud, “Bombaların yerleşim bölgelerine ulaştığını görmek çok üzücü. Tekrarlanırlarsa daha fazla insan zarar görecek” dedi.

Yerel halkın saldırılarla yerinden edilmesi yalnızca Çoman’a özgü değil. Koya Belediye Başkanı Tarık Haydari de geçen hafta 600 ila 700 arasında ailenin göç ettiğini söyledi.

İran Devrim Muhafızları, geçen Çarşamba günü Erbil, Süleymaniye ve Kerkük’te sürgündeki Kürt muhalif grupların üslerini hedef aldı.

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan rakamlara göre, saldırılarda en az 14 kişi öldü, 58 kişi yaralandı.

İran topçuları daha sonra Kürdistan Bölgesi'nin Bradost ve Sidekan sınır bölgelerini hedef aldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli