Seçim Komisyonu: Tüm itirazlar değerlendirilecek

03-10-2018
Rûdaw
Etiketler Hendren Muhammed Kürdistan Seçimleri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu, geçtiğimiz pazar günü yapılan parlementer seçimi sonuçlarının açıklanması için zamana ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, şu ana kadar 425 itiraz aldıklarını açıkladı.

 

Komisyon Başkanı Hendren Muhammed Salih, başkent Erbil'de düzenlediği basın toplantısında, seçim sonuçlarının açıklanması ve bazı siyasi partilerden gelen itirazlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Sonuçların 72 saat içerisinde açıklanması gerektiğini hatırlatan Salih, "Komisyon, tüm sandıklarda detaylı olarak inceleme yapıyor. Seçim sonuçlarını doğru bir şekilde açıklamak için çalışıyoruz" dedi.

 

Gerekli tüm incelemeler yapıldıktan sonra ilk seçim sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacaklarını söyleyen Salih, sonuç ilanına ilişkin net bir tarih vermedi.

 

Siyasi parti ve bağımsız adaylardan gelen itirazların çözüme kavuşması için de zamana ihtiyaçlarının olduğunu dile getiren Salih, çeşitli nedenlerle kendilerine 425 itirazın ulaştığını kaydetti.

 

Salih, seçimlerde usulsüzlük yapılıp yapılmadığına dair ise herhangi bir açıklama yapmadı.

 

Komisyon Başkanı, seçim günü seçim merkezlerindeki görevlilere yönelik taciz ve saldırılara ilişkin, “Görevlilerimize saldıran ve tacizde bulunan kişiler ve taraflara hakkında yasal işlem başlatıyoruz. Bu olayın takipçisi olacağız” diye konuştu.

 

Kürdistan Bölgesi’nde 3 milyon 88 bin seçmenin yer aldığı Erbil, Duhok, Süleymaniye ve Halepçe kentindeki vatandaşlar, 111 milletvekilini seçmek için geçen pazar günü sandık başına gitmişti.

 

Sandıklar kapandıktan kısa bir süre sonra, Değişim Hareketi (Goran), Kürdistan İslami Birliği (Yekgırtu) ve Yeni Nesil Hareketi, seçimlerde usulsüzlük yapıldığını iddia etmişti.

 

Seçim komisyonu, 4 kentteki katılım oranının yüzde 57 olduğunu açıklamıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli