Kürdistan Parlamento seçimlerinde 48 bin genç ilk kez oy kullanabilecek

03-09-2024
Etiketler Kürdistan Parlamento seçimleri Parlamento
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Yaklaşık 3 milyon Kürdistan Bölgesi vatandaşı Parlamento seçimlerine katılabilecek, bunların 48 binden fazlası ise ilk kez oy kullanacak.

Kürdistan Bölgesinde 20 Ekim 2024 tarihinde yapılması beklenen Parlamento seçimlerinde, yaklaşık 3 milyon seçmen oy kullanma hakkına sahip olacak. Bu seçmenlerden 48 binden fazlası ilk kez oy kullanması bekleniyor.

Rûdaw'ın Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu'ndan elde ettiği istatistiklere göre, biyometrik oy kartına sahip 2 milyon 900 bin 865 Kürdistan Bölgesi vatandaşı, Kürdistan Parlamento seçimlerinde oy kullanması beklenen kişiler arasında yer alıyor.

Kürdistan Bölgesi’nde yaklaşık 3 milyondan fazla vatandaş oy kullanma hakkına sahip. Ancak, bunların tümü biyometrik kayıt yaptırmadığı için sandık başına gidemeyecek.

Rûdaw’a konuşan Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Basın Ekibi Başkanı İmad Cemil, seçmenlerin biyometrik kayıt süresinin sona erdiğini ve bu nedenle kayıt yaptırmayan vatandaşların seçime katılamayacaklarını açıkladı.

Kürdistan Bölgesi seçimlerinde, 48 bin 952 seçmen ilk kez oy kullanabilecek. Bu seçmenlerden 43 bin 214'ü 2006 doğumlu, 5 bin 738 kişi ise 2005 ve alt doğum tarihinden oluşuyor.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, biyometrik seçmen kayıt süresini, 29 Şubat tarihinde durdurmuştu.

Seçmenlerin sandık başına gidebilmeleri için biyometrik oy kartını bulundurmaları gerekiyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli