IŞİD’den kurtarılan Ezidi öğrenci mezun oldu: Neçirvan Barzani tebrik etti

03-06-2024
Etiketler Ezidi Kız öğrenci Kürdistan Amerikan Üniversitesi Şirin Xudeda
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Duhok’taki Kürdistan Amerikan Üniversitesi 6. Dönem mezuniyet töreninde Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin özel olarak tebrik ettiği IŞİD’den kurtarılan Ezidi öğrenci Şirin Xudeda Rûdaw’a çok güzel duygular içerisinde olduğunu söyledi.

Duhok’taki Kürdistan Amerikan Üniversitesi’deki törende mezun olanlar arasında IŞİD’den kurtarılan Ezidi kızı Şirin Xudeda da vardı. Başkan Neçirvan Barzani  törende yaptığı konuşmada Şirin Xudeda’yı özel olarak kutladı.

Üniversitenin en büyük başarısının IŞİD’den kurtarılan öğrencinin başarıyla mezuniyeti olduğunu söyleyen Neçirvan Barzani  Şirin Xudeda için şunları söyledi:

“Bu törende bizi mutlu eden ve geleceğe daha umutla bakmamızı sağlayan şey, bugün bu gelişmiş üniversiteden diplomalarını alacak olan 60 mezundan birinin akıllı ve yetenekli Ezidi kızının diploma alması örneğidir. Kendisi IŞİD’den kurtarıldı. Tüm zorluklara rağmen pes etmedi ve üniversiteden mezun olmak için kararlı davrandı.”

 Kürdistan Bölgesi Başkanının özel olarak tebrik ettiği Ezidi öğrenci Rûdaw’a duygularını şöyle anlattı: 

"Bugün diplomamı almış olmaktan büyük onur duydum. Çok güzel bir duygu çünkü benim için hiç kolay değildi. Öğrenimime başladığımda çok büyük zorluklarla karşılaştım. Bugünlere gelebildim. Allah’a çok şükür bugün mezun oldum ve diplomamı aldım. Benim için çok büyük bir olay.”

Çalışmak zorunda olduğunu bu sebeple günde ortalama iki ila dört saat  ders çalışabildiğini dile getiren Şirin Xudeda "Birçok kere örgütlerle çalıştım. Daha çok Ezidilerin sorunlarının çözümüne yönelik özellikle şuan bir çoğu IŞİD’in elinde olan Ezidi kadınlara ilişkin projelere gönüllü katıldım. Dolayısıyla hem çalışıp hem de aynı anda öğrenimimi sürdürmem benim için oldukça zordu” dedi.

Gelecek planlarından bahsederek, henüz herhangi bir yerde çalışmayı düşünmediğini söyleyen Şirin Xudeda, eğitimine devam etmek ve yüksek lisans yapmak istediğini söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.