HPG’li Bahoz Erdal’dan Hakurke operasyonu yorumu

03-06-2019
Rûdaw
Etiketler PKK Hakurk Operasyon
A+ A-

Haber Merkezi – HPG komutanlarından Bahoz Erdal, TSK’nın Hakurk’a yönelik operasyonuna ilişkin, “Türk devleti ile savaş bizim için yeni, yabancı bir şey değil. 35 yıldır nasıl sonuçsuz bırakıldıysa, Xakurkê’ye saldırı da bu şekilde sonuçsuz bırakılacaktır” dedi.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi sınırında bulunan Hakurk bölgesinde PKK'ye yönelik sürdürdüğü “Pençe” operasyonu devam ederken PKK’nin askeri kanadı HPG Merkez Karargah komutanlarından Bahoz Erdal, operasyon hakkında örgütün resmi ajansına konuştu.

 

“Türk devleti ile aramızda Kürdistan’da büyük bir savaş var” diyen Erdal, TSK’nın fırsat bulduğu her yerde kendilerine yönelik operasyon yaptığını söyledi.

 

Rojava ve Kürdistan Bölgesi’ndeki operasyonlara değinen Erdal, “Bu Xakurkê’deki ne ilk operasyonlarıdır ne de son operasyonları olacak. Yani 35 yıldır yapıyorlar. Zaten her gün uçaklarıyla da saldırıyorlar. Yani Başûrê Kurdistan’da da savaş var” diye konuştu.

 

HPG komutanı, “35 yıllık tecrübe sahibi olan bir gerilla hareketi olarak, Türk devleti ile savaş bizim için yeni, yabancı olduğumuz bir şey değil. 35 yıldır nasıl sonuçsuz bırakıldıysa, Xakurkê’ye saldırı da bu şekilde sonuçsuz bırakılacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli