Başkan Neçirvan Barzani'den yaşamını yitiren dağcılar için başsağlığı mesajı

03-05-2024
Etiketler Başkan Neçirvan Barzani Süleymaniye Karadağ
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Karadağ’da sele kapılarak yaşamını yitiren dört dağcının aileleri ve arkadaşlarına başsağlığı diledi.

Süleymaniye'nin Karadağ ilçesinde trekking etkinliği için bölgeye giden 12 kişilik bir gruptan 4’ü sel suyuna kapılarak boğularak yaşamını yitirdi. 

Başkan Neçirvan Barzani bir mesajı yayımlayarak hayatını kaybeden aileleri ve arkadaşlarına başsağlığı diledi.

Mesajında Neçirvan Barzani, “Bugün Süleymaniye'nin Karadağ ilçesinde meydana gelen trajik kazada hayatını kaybeden dört dağcının ailelerine ve arkadaşlarına en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Allah ruhlarını şad etsin” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı, bu zorlu hava koşullarında herkesin kendine daha çok dikkat etmesi, ilgili tarafların talimatlarını, uyarılarını böylesi korkunç ve trajik olayların yaşanmaması,  herkesin can güvenliğinin korunması için takip etmesi gerektiğini vurguladı.

Karadağ ilçesine bağlı Awaspi köyüne trekking yapmak için giden 12 kişilik Segirme grubundan 4 kişi sel suyuna kapılarak hayatını kaybetti.

Yaşamını yitirenlerin Destan Muhammed  (28), Brwa Abdullah (25), Hacı Rahim Maaruf (53) ve Rekan Bestoon (28) isimli dağcılar olduğu öğrenildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.