Başkan Neçirvan Barzani, İtalya Savunma Bakanı Crosetto ile görüştü

03-05-2023
Etiketler Neçirvan Barzani İtalya Guido Crosetto Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani, bugün  Erbil’de İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İtalya'nın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin yanı sıra Neçirvan Barzani'nin son Roma ziyareti, Irak'taki siyasi durum, Erbil-Bağdat ilişkileri, İtalya'nın Uluslararası Koalisyon'da üstlendiği rol ve IŞİD’e karşı uluslararası iş birliği konuları ele alındı.

Başkan Neçirvan Barzani, İtalya'nın Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde IŞİD'e karşı mücadeledeki rolü ve askeri desteğini takdirle karşıladığını ifade etti.

Kürdistan Bölgesi'nin İtalya ile ilişkilerini geliştirme ve özellikle de güvenlik alanında ortak iş birliğini genişletme arzusunda olduğunu dile getiren Barzani, İtalyan güçlerinin Peşmerge’nin eğitiminde aldığı rol için teşekkürlerini iletti.

Bakan Crosetto ise ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne askeri desteğini sürdürdüğünü ifade ederek Kürdistan Bölgesi'nin IŞİD'in yenilgiye uğratılmasında oynadığı rolünü takdir etti.

Crosetto, Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın bölge ve dünya için önemli olduğuna vurgu yaptı.

Ukrayna'daki savaşın sonuçlarının da gündeme geldiği görüşmede, ayrıca bölge geneli ve Kürdistan Bölgesi'ndeki son gelişmeler de ele alındı.

Görüşmede İtalya'nın Irak Büyükelçisi Maurizio Greganti, Erbil Başkonsolosu Michele Camerota ve Irak’taki İtalyan kuvvetlerinin komutanı da hazır bulundu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli