Kürt aktivist Dr. Nemam Xefuri hayatını kaybetti

03-04-2021
Rûdaw
Etiketler Dr. Neman Xefuri İsveç Kürdistan için Ortak Yardım Derneği
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürt aktivist Dr. Neman Xefuri, koronavirüs nedeniyle 52 yaşında hayatını kaybetti. Xefûrî, kurduğu STK ile Kürt ve Ezidi kurbanların IŞİD saldırılarının yarattığı dehşetten kurtulmalarına yardımcı olmuştu.

Kürtlerin “İyilik Meleği” diye tanıdığı Kürt insani yardım görevlisi Dr. Nemam Xefuri, geçtiğimiz Perşembe günü İsveç'in Stockholm kentindeki bir hastanede hayata gözlerini yumdu.

2016 yılında “Harper’s Magazine” dergisindeki bir röportajda ailesinin Baas rejiminin saldırılarından kaçtığı sırada bir mağarada doğduğunu söyleyen Xefuri, daha sonra İran’a geçtiklerini anlatmıştı.

Dr. Nemam Xefuri ardından İsveç’e geçti. Hayatının son yıllarını IŞİD mağdurlarına yardım etmeye adayan Xefûrî, 2014 yılında Kürdistan için Ortak Yardım Derneği'ni (JHK) kurdu.

Kürdistan Bölgesi’nde Ezdi Kürtlerin barındaığı kamplarda çalışan Xefuri, IŞİD mağdurlarının yaralarını sarmak için çaba gösterdi.

Başkan Neçirvan Barzani’den taziye mesajı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de hayırsever aktivist Xefuri’nin vefatı nedeniyle kardeşi Ziyad Xufuri’yi telefonla arayarak başsağlığı diledi.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre Barzani, Xefuri’nin vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli