Fotoğraf galerisi

03-03-2021
15 Photos

Erbil (Rûdaw) – Roy Ferec Elbena, önümüzdeki günlerde Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne gelecek olan Papa Franciscus’un ziyaretine hazırlık amacıyla resim çiziyor.

Hristiyan bir ailenin kızı olarak 1982’de Musul’un Karakuş ilçesinde doğan Roy Ferec Elbena, Musul Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni bitirdi.

IŞİD’in Haziran 2014’te Musul’i işgal etmesinin ardından binlerce Hristiyan evini terk etmek zorunda kaldı. Elbena da bu süreçte başkent Erbil’e yerleşerek, çalışmalarına burada devam etti.

Ressam Roy Ferec Elbena, Hristiyan inancına ait dini figürleri cam tablolara nakşediyor. Bu tablolar geçmişte bazı sergilerde de sergilendi.

Ancak bu defa tablolarını Papa’nın ziyareti için çiziyor. Rûdaw’a konuşan Elbena, “Al Gahre Kilisesi’si rahibi benden bu tabloları çizmemi istedi. Cam şişelere çizdiğim bu 15 tablo kilisenin pencerelerinde kullanılacak. Her birinin uzunluğu 2 metre 50 santimetre, genişliği ise 90 santimetreyi bulunuyor” dedi.

Roy Ferec Elbena, bu şekilde iki dileğinin gerçekleştirildiğini belirterek, “Birinci dileğim Papa’nın yaşadığımız yeri ziyaret etmesiydi. İkincisi ise kilisenin camına resim çizmekti” diye konuştu.

Foto: Bilind T. Abdullah