SÜLEYMANİYE - Bir otomobilde patlama

02-07-2024
SÜLEYMANİYE - Bir otomobilde patlama
SÜLEYMANİYE - Bir otomobilde patlama
Etiketler Otomobil Patlama Süleymaniye
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Süleymaniye’de bir otomobilde meydana gelen patlama sonucunda 2 kişi yaralandı. Kürdistan Bölgesi Asayişinden açıklama geldi. 

Süleymaniye’nin Raperin Mahallesi’nde saat 11.30 sularında Kia Sportage marka bir otomobilde nedeni henüz tespit edilemeyen patlama meydana geldi.

Rûdaw’a konuşan Süleymaniye Polis Sözcüsü Serkewt Ahmed, bir otomobilin aniden alev aldıktan sonra benzin deposunda patlama meydan geldiğini söyledi. Ahmed, otomobildeki patlamanın nedenini  belirlenmesi için inceleme raporunun sonuçlarını beklediklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan Süleymaniye Sivil Savunma Sözcüsü Aram Ali ise ekiplerinin olay yerine ulaştığını ve yangının kontrol altına alındığını kaydetti.

 Patlamanın nedenin belirlenmesi için güvenlik güçleri inceleme başlattı.

Kürdistan Bölgesi Asayişinden yapılan açıklamada ise otomobilde henüz nedeni belli olmayan bir patlamanın meydana geldiğini kaydetti. 

Araçta yaralanan iki kişinin hastaneye kaldırıldığı ve yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu kaydedildi.

Rûdaw muhabirinin olay yerinden aktardığına göre şahitler otomobildeki kişilerin bölge halkı olmadığı ve Kurmanci lehçesinde konuştuğunu söyledi. 

Öte yandan otomobildeki kişilerin Azadi Hareketi iki üyesi olduğu iddia edildi. Rûdaw'a konuşan Azadi Hareketi Eş Başkanı Tara Hüseyin otomobildeki kişilerin hareketinin üyeleri olduğuna dair iddiaları yalanladı. Yaralanan kişilerin kimlikleri ve otomobildeki patlamanın nedeni henüz netlik kazanmadı. 

Güncellenecek...

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli