EFRİN – Silahlı grup üyesi, 13 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz etti

02-07-2023
Etiketler Efrin Tecavüz Kız Çocuğu Türkiye Destekli Gruplar Hamzat
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – 13 yaşındaki bir kız çocuğu, Rojava’nın Efrin kentinde Türkiye destekli Hamzat Grubu üyesinin tecavüzüne maruz kaldı.

Türkiye'nin destek verdiği Suriye Milli Ordusu (SMO) çatısı altındaki Hamzat Grubu’nun bir üyesi, 13 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz etti.

Efrin İnsan Hakları Örgütü, Türkiye destekli Hamzat Grubu üyesi Muhammed Cuma’nın Efrin’de 13 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz ettiğini aktardı.

Efrin İnsan Hakları Örgütü’nün aktardığına göre, Hamzat Grubu üyesi Muhammed Cuma, Efrin merkeze bağlı Ciwêq köyünden kaçırdığı kız çocuğuna tecavüze ettikten sonra onu evine geri gönderdi, sonrasında ise Efrin’in Cindirês ilçesine kaçtı.

Perişan hâlde evine bırakılan tecavüze mağduru 13 yaşındaki H. M.’nin sağlık durumunun kötü olduğu belirtildi.

Öte yandan, Muhammed Cuma’nın insani yardım ulaştırmak bahanesiyle tecavüz mağduru çocuğun aile evini sık sık ziyaret ettiği aktarıldı.

Efrin İnsan Hakları Örgütü, 13 yaşındaki çocuğun 93 yaşındaki babasının görme engelli olduğu, annesinin ise sağlık sorunları yaşadığı ve Muhammed Cuma’nın bu durumdan faydalandığı bilgisine de yer verdi.

Aktivistler, Muhammed Cuma’nın kabarık bir suç geçmişinin olduğunu ve Halep kırsalında da benzer suçlar işlediğini kaydetti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli