TSK'ya ait savaş uçakları Amedi kırsalını bombaladı

02-07-2022
Rûdaw
Sura Sêgirê bölgesi TSK’ya bağlı savaş uçaklarınca bombalandı
Sura Sêgirê bölgesi TSK’ya bağlı savaş uçaklarınca bombalandı
Etiketler TSK Amedi Duhok Pençe Kilit
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Sura Sêgirê bölgesi TSK’ya ait savaş uçaklarınca bombalandı. Bombardımanda can kaybı olup olmadığı henüz netlik kazanmadı. 

Bombardıman sırasında yakındaki köylerde bulunan Faik Balaway isimli vatandaşın Rûdaw’a gönderdiği videoda, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının Amedi ilçesinin Sûra Sêgirê bölgesini bombaladığı ve bombalanan bölgeden dumanların yükseldiği görülüyor.

Fayeq Balaway “Bugün akşam saat 19:00 sularında Türk ordusuna ait savaş uçakları Sêgirê köyü yakınındaki Sora Sêgirê bölgesini bombaladı. Bu bölge 3 haftadan daha fazla bir süredir havan ve uçaklar tarafından bombalanıyor. Ancak herhangi bir can kaybı var mı bilmiyoruz” dedi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 17 Nisan günü Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla yeni bir operasyon başlatmıştı.

Öte yandan bugün saat 18:00 sularında Amedi’nin Şeladize nahiyesine bağlı Sîryê yerleşkesi PKK ve TSK’nın karşılıklı havan ve top atışana maruz kaldı. Bombardımanda herhangi bir can kaybı olup olmadığı konusunda bir bilgi elde edilemedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli