KYB milletvekilinin korumalarına silahlı saldırı: 2 yaralı

02-04-2023
Etiketler KYB Silahlı Saldırı Milletvekili adatı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Milletvekili Hawrê Mela Sitar, iki korumasının silahlı saldırı sonucunda yaralandığını duyurdu.

Hawrê Mela Sitar, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, saldırının Süleymaniye’de kendi aracına gerçekleştirildiğini belirtti.

Yaralılardan birinin durumunun kritik olduğunu belirten Mela Sitar, “Korumalara yaklaşık 15 kişilik bir grup saldırdı. 2 koruma yaralandı, birinin durumu ağır” dedi.

Kendi aracının hedef alındığını söyleyen KYB Milletvekili, “Ben iyiyim fakat içinde birkaç koruma olan aracıma ateş edildi. Saldırı kimliği belirsiz kişilerce gerçekleştirilmiş olup güvenlik güçleri failleri tespit etmek için çalışma başlattı” ifadelerini kullandı.

Mela Sitar, saldırının yolsuzluğa karışmış bir şirket tarafından yapılmış olabileceğinden şüphelendiklerini belirtti.

“Saldırı şahsi bir şey değil, benim parlamentodaki çalışmalarım yüzünden yapıldı diyen” Mela Sitar saldırının “öldürmek” amaçlı olduğuna dikkat çekti.

Saldırının kendisini hedeflediğini aktaran KYB Milletvekili Hawrê Mela Sitar, resmi makamlardan olayın soruşturulmasını talep etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Rûdaw'ın Hamdaniya yangın haberi, uluslararası bir ödüle aday gösterildi

Rûdaw'ın Hamdaniya yangın haberi, uluslararası bir ödüle aday gösterildi

Rûdaw Medya Grubu'nun Musul’a bağlı Hamdaniye ilçesinde çıkan yangınla ilgili yaptığı haber çalışması, İngiltere'nin başkenti Londra'da uluslararası bir ödüle aday gösterildi. Rûdaw, dünyanın büyük medya kuruluşlarıyla birlikte bu prestijli ödül için yarışacak.