‘Angelina Jolie’ye Ezidi halkının gücünü göstermek onurdu’

02-02-2023
Şengal'i ziyaret eden Angelina Jolie / Foto: Nadia Murad'ın Facebook hesabı
Şengal'i ziyaret eden Angelina Jolie / Foto: Nadia Murad'ın Facebook hesabı
Etiketler Angelina Jolie Nadia Murad Şengal Ziyareti
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Nadia Murad, “Angelina Jolie’ye Ezidi halkının gücünü göstermek, hayatta kalma ve dayanıklılık hikâyemizi onunla paylaşmak benim için bir onurdu” dedi.

Nobel Barış ödüllü Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Elçisi Nadia Murad ile dünyaca ünlü ABD'li oyuncu Angelina Jolie dün Şengal'i ziyaret etmişti.

Ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Murad, “Bu gezi bana Şengal ile dünyadaki azınlık ve kadınları koruma çalışmalarımızın henüz bitmediğini, aynı şekilde Ezidilerin başına gelenlerin bir daha yaşanmamasını sağlamak istiyorsak soykırım ve cinsel şiddetin arkasındaki nedenleri ele almamız gerektiğini hatırlattı” ifadelerini kullandı.

Çalışmalarına devam etmeleri gerektiğini aktaran Murad, “Dünyanın dört bir yanındaki kadınlar, kız çocukları ve savunmasız topluluklar toplumsal cinsiyet eşitliğinden, eğitim fırsatları ve ekonomik fırsatlardan, yaşamları ve aileleri hakkında kendi kararlarını verme hakkından yararlanana kadar dinlenemeyiz” diye belirtti.

Kendisi için çok anlamlı olan Şengal yolculuğunda ona eşlik ettiği için Angelina Jolie’ye teşekkür eden Murad, Jolie’yi “Dünyadaki en savunmasız sınıfların savunucusu” olarak niteledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli