Haseke ve Sere Kaniye'de patlama; Ölü ve yaralılar var!

02-01-2021
Rûdaw
Rûdaw
Rûdaw
Etiketler Rojava Sere Kaniye Haseke
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Rojava’nın Haseke ve Sere Kaniye kentlerinde art arda iki patlama meydana geldi. Patlamalarda çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi.

Rûdaw muhabiri Viviyan Fetah, Haseke’deki işçi pazarında Suriye hükumetine bağlı milislerden birinin halkın arasına el bombası attığını söyledi.

Patlamada bir sivilin hayatını kaybettiğini ve 26 kişinin de yaralandığını akratan muhabirimiz, yaralılardan bazılarının El Hikme Hastanesi’ne kaldırıldığını belirtti.

Suriye hükumeti güçlerinin konrolü altındaki bölgede gerçekleşen patlamanın ardından hükumet güçlerinin Hüseyin Essaf adlı saldırganı gözlatına aldığı öğrenildi.

Muhabirimiz, El Hikme hastanesinde yatan yaralılardan 6’sının durumunun ağır olduğunu söyledi.

Görgü tanıklarından biri, Suriye askerlerinin silahlı bir kişiyi kovaladığını ve mermi sesleri geldiğini, kaçan kişinin daha sonra elindeki bombayı halkın içine atığını anlattı.

Sere Kani’de sebze halinde patlama

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu’nun kontrolündeki Sere Kani kentinde de bomba yüklü araç inflak ettirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), şehirdeki sebze pazarı yakınında meydana gelen patlamada en az 5 kişinin öldüğünü, 4 kişinin de yaralandığını aktardı.

SOHR’un aktardığı bilgilere göre yaralananlar arasında durumu ağır olan bir çocuk ve bir kadın da var.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Rûdaw'ın Hamdaniya yangın haberi, uluslararası bir ödüle aday gösterildi

Rûdaw'ın Hamdaniya yangın haberi, uluslararası bir ödüle aday gösterildi

Rûdaw Medya Grubu'nun Musul’a bağlı Hamdaniye ilçesinde çıkan yangınla ilgili yaptığı haber çalışması, İngiltere'nin başkenti Londra'da uluslararası bir ödüle aday gösterildi. Rûdaw, dünyanın büyük medya kuruluşlarıyla birlikte bu prestijli ödül için yarışacak.