ERBİL - Domuz gribine yakalandığı tahmin edilen hasta hayatını kaybetti

Erbil (Rûdaw) – Erbil İl Sağlık Müdürü Dr. Dilovan Muhammed Fatih, grip nedeniyle bir hastanın hayatını kaybettiğini, sözkonusu kişinin H1N1 virüsüne (domuz gribi) yakalandığından şüphelendiklerini söyledi.

Rûdaw’a konuşan Dr. Dilovan Muhammed Fatih, bugün başkent Erbil’deki bir hastanede müşahade altında tutulan 62 yaşındaki bir hastanın hayatını kaybettiğini belirtti.

Hastanın solunum yetmezliği rahatsızlığının da bulunduğunu ifade eden Fatih, “Yapılan tüm müdahalelere malesef hastamız hayatını kaybetti. Hastanade bulunduğu müddetçe özel bir bölümde tedavi altında bulunuyordu. Biz domuz gribine yakalandığından şüpheleniyoruz. Ancak tahlil sonuçlarını Bağdat’tan gelmeden emin olamayacağız” dedi.

Domuz gribinden ölenlerin sayısı 4’e çıktı

Daha önce de Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Berzenci, H1N1 virüsü (domuz gribi) nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Saman Berzenci başkent Erbil’de Dünya Sağlık Örgütü (WHO) heyeti ile gerçekleştirilen görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında domuz gribi salgınının Kürdistan Bölgesi’ne de sıçradığını söylemiş şu ana kadar 20 kişinin H1N1 virüsüne yakalandığı şüphesiyle tedavi altına alındığını belirtmişti.

Berzenci hayatını kaybedenlerin Kürdistan Bölgesi vatandaşı olmadıklarını, birinin Rojavalı göçzede, birinin Musul diğerinin ise Şergat nüfusuna kayıtlı hastalar olduğu bilgisini paylaşmıştı.