SORAN – Büyük yangında kundaklama şüphesi!

02-01-2017
Rûdaw
Etiketler Soran Yangın Erbil Kurt
A+ A-

Soran (Rûdaw) – Erbil’in Soran ilçesinde evcil hayvan pazarında meydana gelen yangında çok sayıda hayvan telef oldu.

 

24 Aralık’ta Soran evcil hayvan pazarında meydana gelen yangın sonucunda 11 dükkan kullanılmaz hale gelirken, içerdeki canlıların hepsi telef oldu.

 

Dükkan sahipleri olayın kundaklama sonucu yaşandığını belirtirken, polis yangının elektrik kaçağından kaynaklandığı açıkladı.

 

Rûdaw’a konuşan Hejar Mevlüd adlı esnaf, dükkanındaki çok sayıda kuş ve biri bozkurt olmak üzere iki kurtun yangında telef olduğunu söyledi.

 

Mevlüd, “Bozkurdumu Deşti Berazgır bölgesinde, diğerini ise Balakayeti bölgesinde yakalamıştım. Birkaç gün önce tanesine bin 500 dolar verdiler satmadım çünkü onları çok seviyordum ancak yangında kül olup gittiler” dedi.

 

Hejar Mevlüd, 11 dükkanda yaklaşık 2 bin kadar kuşun telef olduğunu ve sadece kendi dükkanında 50 bin dolarlık zararı meydana geldiğini anlattı.

 

Bölgedeki esnafın tamamı yangının kundaklama sonucu çıktığını belirterek, daha önce orada çalışan Arap bir göçmenden şüphelendiklerini söylüyor.

 

Mevlüd, elektrikten kaçağından meydana gelecek yangının bu kadar erken yayılma ihtimalinin olmadığını söyleyerek, “Bir anda çıktı ve öyle büyüdü ki uzakdan bile görüldü” dedi.

 

Market sahibi Rızgar Ali, orada bulunan kamera görüntülerini incelediklerini, ateşin 11 dükkanda da aynı anda başladığını, bu nedenlede elektrik kaçağından kaynaklanmayacağını söyledi.

 

Aynı sokakta manav olan Beşdar Muhammed, “Bir Arap komşumuz vardı, tavuk satardı. Gitmek istiyordu dükkanını satacaktı. Bize normal fiyatının çok üstünde bir rakam söyledi, biraz tartıştık. Dükkanı çok daha düşük bir fiyata başkasına sattı, hemen bir gün sonra burda yangın çıktı. Bu tesadüf olamaz” şeklinde konuştu.

 

Soran İlçe Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Beyar Muhiddin, “Olay yerine 4 uzman gönderdik, yapılan incelemelerin ardından yangının elektrik kaçağından çıktığını tespit ettiler” dedi.

 

Esnaf yangının bilançosunun 150 bin dolar olduğunu söylerken, polis toplam zararın 34 milyon dinar (27 bin dolar) olduğunu belirtiyor.

 

Şüpheli Arap hakkında sadece bir esnaf şikayette bulundu. Soruşturmayı sürdüren polis, olayla ilgili herhangi bir gözaltı olmadığını duyurdu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli