Temyiz Mahkemesi Vahab Halepçeyi’nin avukatlarının itirazını reddetti

01-11-2023
Etiketler Vahab Halepçeyi Mahkeme İtiraz KYB Süleymaniye Hawkar Caf
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Temyiz Mahkemesi, Süleymaniye Terörle Mücadele Birimi Başkanı Vahab Halepçeyi ve diğer altı kişinin avukatlarının Albay Hawkar Caf suikastıyla ilgili haklarında alınan karara yaptığı itirazı reddetti.

Kürdistan Bölgesi Temyiz Mahkemesi Genel Ceza Kurulu, Albay Hawkar Caf suikastına ilişkin mahkeme başkanı Abdulcabbar Aziz Hassan imzalı nihai kararını açıkladı.

Kararda, Süleymaniye Terörle Mücadele Birimi Başkanı Vahab Halepçeyi ve birimin diğer altı üyesi adına avukatlar Hêvar Muhammed Omer ve Çiya Abdulkarim Raşid’in davayla ilgili haklarında alınan kararın bozulmasına yönelik yaptığı itirazın reddedildiği belirtildi.

Erbil Ceza Mahkemesi’nin 4 Haziran 2023 tarihinde Vahab Mecid Baki (Vahab Halepçeyi) ile birlikte Karzan Muhammed Raşid, Asi Raşid Hüseyin, Dilşad Ziyad Ahmed, Wirya Halid Ali, Luey Muhammed Rıza, Pola Star Ferec, Leşkir Hasan Kadir ve Ammad Faysal Yunus hakkında 2006 tarihli 3 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 2’inci maddesinin 3’üncü fıkrasına dayanarak tutuklama emri çıkardığı hatırlatılan karar metninde, söz konusu kişilerin gözaltına alınması için tüm kontrol noktalarına, sınır kapılarına ve havalimanlarına tebliğ gönderildiği belirtildi.

Kararda, şüphelilerin teslim olmadan veya teslim edilmeden yapacakları her türlü başvurunun geçersiz olduğuna vurgu yapıldı.

7 Ekim 2022'de başkent Erbil'deki 32 Park Semtinde Land Rover marka bir araca yerleştirilen bombalarn patlaması üzerine KYB’nin Güvenlik ve İstihbarat Dairesi (Zanyari) kurumuna bağlı Terörle Mücadele Dairesi Ninova Birimi eski başkanı Hawkar Abdullah Resul (Hawkar Caf) hayatını kaybetmiş, eşi, kız kardeşi ve iki çocuğu da yaralanmıştı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında 11 Ekim 2022’de Erbil Asayiş Müdürlüğü’nün talebi üzerine Vahab Halepçeyi hakkında tutuklama kararı alındı. Ancak KYB Vahap Halepçe’yi ve arkadaşlarının suikastla herhangi bir ilişkilerinin bulunmadığını savunuyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli