Batman'da çatışma: Komiser öldü!

01-09-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – Batman’da sivil polis aracı tarandı; 2’si polis 3 kişi yaralandı.Ağır yaralanan komiser hayatını kaybetti.

 

Cumhuriyet Mahallesi'nde çıkan çatışmada ise saldırgan olduğu belirtilen 1 kişi öldürüldüğü iddia edildi.

 

Alınan bilgiye göre, Özgürlük Bulvarı üzerinde devriye görevi yapan sivil polis aracına kimliği belirsiz kişi yada kişilerce silahlı saldırı düzenlendi.

 

Polislerin saldırganlara karşılık vermesi üzerine yaklaşık 20 dakika çatışma yaşandı. Saldırı sonucu araçta bulunan ve ismi henüz belirlenemeyen 2 polis ile yoldan geçen bir vatandaş yaralandı.

 

Olay yerinden kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlatılırken, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli olduğu belirtilen Komiser Burhan Gatfar ve yaralı vatandaş özel bir hastanede tedavi altına alındı.

Hastanede tedavi altına alınan komiser yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 

Yaralı polislerin çelik yelekleri ve silahları olay yerinde kaldığı görüldü. Olay yerinde yaklaşık 40 adet boş kovan tespit edildi.

 

Polisin takibi sonucu Cumhuriyet Mahallesi’nde çatışma çıktı. Saldırgan olduğu belirtilen 1 kişi hayatını kaybetti.

 

Öte yandan Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından düzenlenmesi planlanan 1 Eylül Barış Mitingi yapılmadı. Mitingin iptal edilip edilmediği konusunda henüz bir açıklama gelmedi. Yapılması palanlanan miting alanına toplanan kişiler ile polis arasında gerginlik yaşandı. (Ajanslar)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli