Diyarbakır Barosu Başkanı: Yargıda kaos yaşanıyor

01-09-2014
Rûdaw
Etiketler Tahir Elçi Türkiye Yargı
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw)-Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Türkiye toplumunun adalete ve yargıya güveninin sarsıldığını belirterek, “Yargıda tam bir kaos yaşanmaktadır” dedi.

Diyarbakır Adliyesi önünde yeni adli yıl nedeniyle bir açıklama yapan Tahir Elçi, geçtiğimiz yıl Türkiye’de ve dünyada insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne saygı sağlanmadığını söyledi.

Türkiye’de toplumun hak ve adalet sorununun devam ettiğini söyleyen Elçi, şöyle devam etti:

“Yargıda tam bir kaos yaşanmaktadır. Toplumun yargıya ve adalete olan çok sınırlı güveni de tümüyle aşınmış, Anayasa Mahkemesinin istisnai bir iki kararı dışında Türkiye’deki yargının adalet üretmediğini artık herkes anlamıştır.”

Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Kanunu’nun örgüt suçlarına ilişkin hükümlerindeki hukuksuzluğun devam ettiğine dikkat çeken Elçi şunları söyledi:

“Hala binlerce insan ya bu nedenle cezaevlerinde ya da cezaevine girmeyi beklemektedir. Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası insan hakları hukukuna ve uluslararası mahkeme kararları göz ardı edilerek insan haklarının ağır ihlaline ilişkin binlerce suç dosyası zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle ortadan kaldırılmaktadır.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli