Başkan Neçirvan Barzani’den KYB’nin 49’uncu kuruluş yıl dönümü mesajı

01-06-2024
Rûdaw
Etiketler KYB Neçirvan Barzani KDP Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) -  Başkan Neçirvan Barzani, KYB’nin kuruluş yıldönümü münasebetiyle paylaştığı mesajda, “Bu yıldönümünün, Kürdistan Bölgesi'nin federal statüsünün ve anayasal haklarının korunması amacıyla siyasi partiler arasında anlayış, dayanışma ve birliği teşvik etmesini umuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) kuruluşunun 49'uncu yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Neçirvan Barzani, KYB lideri Bafel Celal Talabani ve KYB siyasi bürosuna hitaben yayımladığı mesajında, “Sizleri, Siyasi Büro'yu, Önderliği, KYB'nin Yüksek Çıkarlarını Koruma Konseyi'ni ve KYB'nin tüm üyelerini, destekçilerini ve taraftarının kuruluşunun 49'uncu yıldönümünde yürekten kutluyor, başarılarınızın ve ilerlemenizin devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

KYB'nin kurucusu ve eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’yi de anan Başkan Neçirvan Barzani mesajında şunlar yer verdi:

“Bu vesileyle KYB saflarında Kürdistan'ın özgürlüğü için mücadele eden herkesi anıyoruz. KYB'nin mücadelesini ve tarihini takdir ediyoruz.

Bu vesileyle sizlerin ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi süreçteki varlığını ve önemli rolünü vurguluyoruz. Bu yıldönümünün, Kürdistan Bölgesi'nin federal statüsünün ve anayasal haklarının korunması amacıyla siyasi partiler arasında anlayış, dayanışma ve birliği teşvik etmesini umuyoruz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli