ABD’li kuruluş: TSK’nın bombardımanında 2 sivil hayatını kaybetti

01-05-2024
Etiketler TSK Bradost Hava Saldırısı CPT
A+ A-

Erbil (Rûdaw) -  ABD merkezli Hristiyan Barış Timi (Christian Peacemaker Teams-CPT), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi topraklarında düzenlediği bombardımanda 2 Rojhılatlı sivilin hayatını kaybettiğini, birinin de yaralandığını bildirdi.

Rûdaw’a konuşan CPT Kürdistan Bölgesi İnsan Hakları Birimi Başkanı Kameran Osman, TSK’ya ait savaş uçaklarının 28 Nisan günü Erbil’in Soran ilçesindeki Bradost bölgesini bombaladığını söyledi.

Osman, bombardıman sonucunda iki sivilin hayatını kaybettiğini, bir sivilin de yaralandığını bildirdi.

Kameran Osman, yaşamını yitiren sivillerin Rojhılat’ın Mahabad kenti nüfusuna kayıtlı olduğunu ve cenazelerinin hala olay yerinde olduğunu aktardı.

Yaşamını yitirenlerin bir çocuk babası Ahmed Heyderi ile üç çocuk babası Resul Yunusi olduğu ve ot toplamak için Bradost bölgesindeki Xinere yaylasına gittikleri öğrenildi.

Osman, kurbanların ailelerinin cenazelerin iadesi için yetkililerle temas kurduğunu belirtti.

CPT’nin verilerine göre, TSK 2023 yılında Kürdistan Bölgesi topraklarına 1548 hava saldırısı ve karadan bombardıman düzenledi. Söz konusu bombardımanlarda 8 sivil hayatını kaybetti, 3 sivil de yaralandı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.