Fotoğraf galerisi

01-05-2020
19 Photos
Rûdaw

Foto muhabir – Bilin T. Abdullah

Erbil

1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla dünyanın bir çok ülkesinde resmi tatilken Kürdistan Bölgesi’ndeki bazı işçiler yine iş başındaydı.

Kürdistan Bölgesi başkenti Erbil’de yaşayan 27 yaşındaki Salah Sahir 11 yıldır demircilik işi yapıyor. 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçi Bayramı olmasına rağmen Sahir arkadaşlarıyla birlikte işbaşında.

Kürdistan Bölgesi’nde Cuma günleri resmi tatil ve genelde o gün kimse çalışmak istemez. Ancak işçiler ve emekçiler için bu durum gereçli değil, 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçi Bayramı Cuma gününe denk geliyor, diğer yandan Koronavirüsü tehlikesi ile Ramazan ayının olmasına rağmen işçilere tatil yok ve onlara verilen görevi yerine getirmeye çalışıyor.

Rûdaw’a konuşan Salah Sahir, “Ramazan ayı dolayısıyla oruç tutuyoruz bu nedenle işlerimiz daha zor ancak çoluğumuzu çocuğumuzu geçindirmek için buna mecburuz. Kiracıyım ve 5 çocuk babasıyım” dedi.

Kürdistan Bölgesi genelinde 77 bin 100 yerli işçi 6 bin 900 yabancı işçi olmak üzere toplam 84 bin işçinin iş sigortası bulunuyor.