DUHOK - Pazar yerinde korkutan yangın

01-04-2024
Etiketler Duhok Çelê Pazar Yangın
A+ A-

Haber Merkezi - Duhok il merkezindeki Çele Pazarında yangın çıktı. Resmi olmayan bilgilere göre 300'den fazla dükkan küle döndü.

Rûdaw'a gönderilen videolarda göre pazarda büyük bir yangın çıktı.

Rûdaw muhabiri Haydar Doski, olay yerine 24 itfaiye ekibinin geldiğini ancak yangının büyük olmasından kaynaklı havadan da yangına müdahale edildiğini söyledi.

Duhok Sivil Savunma Müdürü Tuğgeneral Hasan, yangının kontrol altına alınması için 360 itfaiye eri ve sivil savunma personeli ile vatandaşların birlikte çalıştığını kaaydetti

Duhok Sivil Savunma Müdürü, hasarın boyutunun bilinmediğini ancak şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadığını sözlerine ekledi.

Duhok Sivil Savunma Sözcüsü Bewar Abdulaziz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını 300 dükkanın yandığını ve 100'den fazla dükkanın hasar gördüğünü söyledi.

Bewar Abdulaziz  "Çok şükür yangın kontrol altına alındı ama ne yazık ki büyük hasar oluştu. Yangının nedenleri ve hasarın araştırılması için bir komite oluşturulacak" dedi.

Sözcü, sivil savunma ekipleriyle birlikte yangını söndürmeye çalışan vatandaşlardan 11'inin duman soluması nedeniyle nefes darlığı yaşandığı için hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

Bewar Abdulaziz'in verdiği bilgiye göre, yangın söndürme çalışmalarına Duhok Su Müdürlüğü ekipleri, Duhok Trafik Müdürlüğü ve Çevre Müdürlüğü'nden havacılık ekipleri katıldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.